Direktlänk till inlägg 5 maj 2011
Små spröda nässlor ska användas.
Nässelsoppa (4 portsioner).
ca 2 liter nyplockade nässlor
1 liter vatten
1msk smör
3 msk vetemjöl
2 buljongtärningar
1 dl grädde
Tillbehör: Ägghalvor och gräslök
Jag hade lite purjolök över, som jag skickade med i koket.
- Skölj och rensa nässlorna noga.
- Koka upp 5 dl av vattnet. Lägg i nässlorna och låt koka 5 minuter.
- Sila av kokvattnet och spar det.
- Mixa nässlorna fint.
- Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med kokvattnet.
- Smula ner buljongen och späd med ytterligare 5 dl vatten. Koka några minuter.
- Tillsätt dom mixade nässlorna och grädden. Låt sjuda en stund.
- Smaka av, smaksätt med salt och citronpeppar.
- Serveras med ägghalvor och gräslök. Hårdmacka med ost smakar bra till.
- Som efterrätt serverade jag hallonpaj med vaniljsås.
Efter några års upphåll, laddar jag för att återuppta min blogg igen. ...
En hysterisk komedi med Tomas Pettersson och Annika Andersson i huvudrollerna, utspelas i på 60-talet i en villa i Örgryte. Några otrohetsaffärer utgör handlingen. Mycket in och ut i dörrar, många goda skratt blev det under föreställningen....
Vi lyckades få tag på biljetter till denna föreställning, efter att ha missat vårens föreställningar, 60 utsålda hus blev det. På grund av det stora intresset körde han nu några extra föreställningar på Lisebergsteatern, innan han drar v...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 | ||||||||
|